Sposób przygotowania:
Mizeria na zimę
Ogórki dokładnie umyć i obrać ze skórki. Pokroić w plastry. Koperek drobno posiekać.
Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. Następnie dodać olej, ocet, sól i cukier. Ponownie wszystko wymieszać. Odstawić na ok 4-5 godzin.
W międzyczasie przemieszać ze 2-3 razy. Potem ogórki razem z płynem przełożyć do słoiczków.
Słoiczki zakręcić, pasteryzować 5 minut od zagotowania. Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml.
Z tej ilości składników wyszło mi 6 słoiczków o pojemności 0,5l.
Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. Następnie dodać olej, ocet, sól i cukier. Ponownie wszystko wymieszać. Odstawić na ok 4-5 godzin.
W międzyczasie przemieszać ze 2-3 razy. Potem ogórki razem z płynem przełożyć do słoiczków.
Słoiczki zakręcić, pasteryzować 5 minut od zagotowania. Szklanka do odmierzania o pojemności 250 ml.
Z tej ilości składników wyszło mi 6 słoiczków o pojemności 0,5l.