Sposób przygotowania:
Leczo z fasolką szparagową
1. Fasolkę szparagową obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę i cebulę kroję w kostkę. Kiełbasę kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.
2. Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę oraz fasolkę szparagową. Mieszam. Całość podlewam wodą i duszę przez około 10 minut.
Dodaję pomidory i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz świeżymi listkami oregano.
2. Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę oraz fasolkę szparagową. Mieszam. Całość podlewam wodą i duszę przez około 10 minut.
Dodaję pomidory i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz świeżymi listkami oregano.
Jagodowa
Magdalena88
bez...
oj! już mi sie podoba!