Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Leczo z fasolką szparagową

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 500
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Leczo z fasolką szparagową- potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Każdemu będzie smakować. Polecam!!!

Leczo z fasolką szparagową

Składniki:

Leczo z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolką szparagową
1. Fasolkę szparagową obcinam na końcach i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę i cebulę kroję w kostkę. Kiełbasę kroję w plasterki. Pomidory kroję w ósemki.

2. Na oliwie podsmażam kiełbasę razem z cebulą. Dodaję paprykę oraz fasolkę szparagową. Mieszam. Całość podlewam wodą i duszę przez około 10 minut.

Dodaję pomidory i duszę kolejne 10 minut. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz świeżymi listkami oregano. 




Tagi:

warzywa danie