Sposób przygotowania:
Zapiekane pieczarki z seremKrok 1
Pieczarki myjemy i małym nożykiem wydrążamy środki, delikatnie posypujemy solą.
Krok 2
Szyneczkę opłukujemy pod wodą, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy.
Zmielone mięsko przekładamy do miski, wbijamy jajo i dodajemy sól i pieprz.Wsypujemy pokrojone pieczarki ( to co zostało wykrojone z pieczarek).
Krok 3
Ogórki wyjmujemy z gara( miałam małosolne) ogóreczki kwaszone trzy sztuki i kroimy drobniutko, a następnie dodajemy do reszty składników.
Krok 4
Farsz wkładamy w pieczarki i układamy w formie prostokątnej wyłożonej folią aluminiową, a to co zostanie robimy kotleciki i możemy zapiec razem z pieczarkami.
Pieczemy w 200 stopniach koło 40 minut( 5 minut przed wyjęciem posypujemy serem i dopiekamy. Podajemy z ziemniaczkami i ogóreczkiem kwaszonym.Smacznego.