Sposób przygotowania:
Bułeczki zapiekane z kurczakiem i ogórkiemEtap 1
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju.
Etap 2
Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do cebuli z czosnkiem, podsmażać ok. 2-3 minuty.
Etap 3
Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać do ogórka. Dodać też odrobinę soli i przyprawę do bruschetty. Mięso usmażyć.
Etap 4
Bułki przekroić na pół, lekko w środku wydrążyć, posmarować masłem i ułożyć na blasze.
Etap 5
Do bułek nałożyć mięsno-warzywny farsz. Na wierzchu rozłożyć starty na tarce o dużych oczkach ser.
Etap 6
Bułki zapiekać w 180 stopniach przez ok. 15 minut.