misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Sałatka pełna kolorów i aromatów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na grządkach zaczęły pojawiać się pierwsze ogórki gruntowe. Pierwsze sztuki trafiły właśnie do tej szybkiej i bardzo prostej w przygotowaniu sałatki obiadowej, która jest idealna także do dań z grilla.

Sałatka pełna kolorów i aromatów Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Sałatka pełna kolorów i aromatów

 

Sposób przygotowania:

Sałatka pełna kolorów i aromatów
Wszystkie warzywa bardzo dokładnie opłukujemy ( sałatę i szczypiorek) i myjemy ( rzodkiewki, pomidory i ogórki) po czym osuszamy.

Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki do miski. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki kroimy w średnią kostkę. Pomidory tniemy na mniejsze kawałki, a szczypiorek drobno siekamy.

Tak przygotowane warzywa dodajemy do miski z sałatą.

Całość ostrożnie mieszamy. Wierzch można udekorować kawałkami pomidorów oraz kwiatami np. bazylii.

Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym.
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Opłukane i pozbawione nadmiaru wody liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Rzodkiewki kroimy w bardzo drobną kosteczkę
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Ogórki gruntowe kroimy na średniej wielkości kawałki
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Osuszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Do miski z sałatą dodajemy przygotowane wcześniej warzywa
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Zawartość miski ostrożnie mieszamy
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Wierzch dekorujemy kwiatami bazylii
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Przed podaniem polewamy sałatkę oliwą z oliwek z dodatkami