Sposób przygotowania:
Sałatka pełna kolorów i aromatów
Wszystkie warzywa bardzo dokładnie opłukujemy ( sałatę i szczypiorek) i myjemy ( rzodkiewki, pomidory i ogórki) po czym osuszamy.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki do miski. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki kroimy w średnią kostkę. Pomidory tniemy na mniejsze kawałki, a szczypiorek drobno siekamy.
Tak przygotowane warzywa dodajemy do miski z sałatą.
Całość ostrożnie mieszamy. Wierzch można udekorować kawałkami pomidorów oraz kwiatami np. bazylii.
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki do miski. Rzodkiewki kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki kroimy w średnią kostkę. Pomidory tniemy na mniejsze kawałki, a szczypiorek drobno siekamy.
Tak przygotowane warzywa dodajemy do miski z sałatą.
Całość ostrożnie mieszamy. Wierzch można udekorować kawałkami pomidorów oraz kwiatami np. bazylii.
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy solą morską i pieprzem kolorowym.