Sposób przygotowania:
mleczna pianka
Każdą galaretkę oddzielnie rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, mieszając, aż ostygną. Odstawić, aż zaczną lekko tężeć.
Zimne mleko podzielić na 3 części. Każdą część ubić na puszystą piankę, stopniowo wlewając jedną galaretkę.
Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Wlać kolejne warstwy (każdą lekko za studzić przed wlaniem kolejnej). Wstawić do lodówki na kilka godzin.
mleczna pianka wyłożyć na półmisek, usunąć ostrożnie folię, polać roztopioną w gorącej kąpieli wodnej i ostudzoną białą czekoladą. Odstawić na pół godziny, aby czekolada stwardniała. Wierzch ozdobić owocami i listkami mięty
Zimne mleko podzielić na 3 części. Każdą część ubić na puszystą piankę, stopniowo wlewając jedną galaretkę.
Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Wlać kolejne warstwy (każdą lekko za studzić przed wlaniem kolejnej). Wstawić do lodówki na kilka godzin.
mleczna pianka wyłożyć na półmisek, usunąć ostrożnie folię, polać roztopioną w gorącej kąpieli wodnej i ostudzoną białą czekoladą. Odstawić na pół godziny, aby czekolada stwardniała. Wierzch ozdobić owocami i listkami mięty
Henia
https://gotujmy.pl/ptasie-mleczko-,przepisy,63379.html - PLAGIAT