Sposób przygotowania:
Sernik jagodowy bez pieczenia
1. Owoce myjemy i osuszamy, następnie miksujemy blenderem. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, następnie odstawiamy do lekkiego zastygnięcia.
2. Dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy folią aluminiową. Następnie na dno układamy warstwę biszkoptów, biszkoptami wykładamy również boki tortownicy.
3. Śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i zmiksowane jagody, miksujemy na puszystą masę ( ewentualnie można dodać cukru pudru do smaku ), na koniec dodajemy galaretkę i miksujemy żeby nie było grudek ( galaretka powinna być lekko zastygająca ).
4. Do przygotowanej tortownicy przekładamy masę serową i wstawiamy do lodówki.
5. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego tężenia. Następnie tężejącą galaretkę wylewamy na masę serową.
6. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia najlepiej na kilka godzin. ( ja chłodziłam całą noc ). Po tym czasie kroimy i podajemy. Smacznego.
2. Dno i boki tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy folią aluminiową. Następnie na dno układamy warstwę biszkoptów, biszkoptami wykładamy również boki tortownicy.
3. Śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i zmiksowane jagody, miksujemy na puszystą masę ( ewentualnie można dodać cukru pudru do smaku ), na koniec dodajemy galaretkę i miksujemy żeby nie było grudek ( galaretka powinna być lekko zastygająca ).
4. Do przygotowanej tortownicy przekładamy masę serową i wstawiamy do lodówki.
5. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do lekkiego tężenia. Następnie tężejącą galaretkę wylewamy na masę serową.
6. Tak przygotowany sernik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia najlepiej na kilka godzin. ( ja chłodziłam całą noc ). Po tym czasie kroimy i podajemy. Smacznego.