Sposób przygotowania:
Kakaowy deser z kaszy gryczanej
Już ugotowaną kaszę gryczaną przełożyć do pojemnika, w którym będziemy wszystko miksować (wzięłam 8 czubatych łyżek ugotowanej już kaszy).
Do kaszy dodać jogurt naturalny (można dodać inny, dowolnie przez siebie preferowany nabiał – kefir, jogurt grecki, jogurt smakowy itd.) oraz kakao (ja dodałam słodkie, rozpuszczalne kakao, ale można dodać gorzkie kakao i dosłodzić koktajl do smaku cukrem lub miodem, będzie równie smacznie i do tego z pewnością jeszcze bardziej zdrowo).
Wszystkie składniki umieszczone razem w pojemniku zmiksować blenderem. Zmiksowany deser przelać do szklanki i jeść od razu lub po schłodzeniu.
Do kaszy dodać jogurt naturalny (można dodać inny, dowolnie przez siebie preferowany nabiał – kefir, jogurt grecki, jogurt smakowy itd.) oraz kakao (ja dodałam słodkie, rozpuszczalne kakao, ale można dodać gorzkie kakao i dosłodzić koktajl do smaku cukrem lub miodem, będzie równie smacznie i do tego z pewnością jeszcze bardziej zdrowo).
Wszystkie składniki umieszczone razem w pojemniku zmiksować blenderem. Zmiksowany deser przelać do szklanki i jeść od razu lub po schłodzeniu.