Sposób przygotowania:
mleczna pianka po domowemu
1. Za pomocą miksera ubić chłodną śmietanę wraz z cukrem pudrem tak, aby były sztywne. Do ubitej śmietany dodać żelatynę wcześniej rozpuszczoną w ciepłej wodzie*, a następnie ochłodzoną. Wymieszać. * Wody wystarczy tyle, żeby można było w niej rozpuścić żelatynę. 2. Otrzymaną masę należy przelać do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Później włożyć do lodówki, aby stężała. 3. Czekoladę roztopić i posmarować nią zastygniętą masę*. Następnie, po raz kolejny, włożyć masę do lodówki, żeby czekolada zastygła. * Po pierwsze: podczas smarowania masy czekoladą,ta druga nie może być gorąca. Po drugie: czekoladę najlepiej rozsmarowywać pędzelkiem. 4*. Zanim czekolada do końca ostygnie można posypać "mleczna pianka" wiórkami kokosowymi.SMACZNEGO!!!PS: MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEPIS SIĘ UDA;)