Sposób przygotowania:
Mleko owsiano- migdałowe
Daktyle zalewamy połową szklanki gorącej wody, pozostawiamy na kilkanaście minut. Migdały zalewamy wrzątkiem by odeszła skórka :)
Do kielicha blendera wsypujemy płatki owsiane, dolewany daktyle z wodą i dodajemy obrane migdały. Wszystko z dodatkiem małej ilości wody blendujemy. Stopniowo dodajemy więcej wody, w sumie 2,5szklanki. Gotowe przelewamy przez gazę albo gęste sito.
W lodówce można przechowywać do 3 dni.
Do kielicha blendera wsypujemy płatki owsiane, dolewany daktyle z wodą i dodajemy obrane migdały. Wszystko z dodatkiem małej ilości wody blendujemy. Stopniowo dodajemy więcej wody, w sumie 2,5szklanki. Gotowe przelewamy przez gazę albo gęste sito.
W lodówce można przechowywać do 3 dni.