Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Mleko owsiano- migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i zdrowa alternatywa do mleka krowiego :) Mleko owsiano- migdałowe w wersji bez glutenu, cukru i nabiału :)

Mleko owsiano- migdałowe

Składniki:

Mleko owsiano- migdałowe

 

Sposób przygotowania:

Mleko owsiano- migdałowe
Daktyle zalewamy połową szklanki gorącej wody, pozostawiamy na kilkanaście minut. Migdały zalewamy wrzątkiem by odeszła skórka :)

Do kielicha blendera wsypujemy płatki owsiane, dolewany daktyle z wodą i dodajemy obrane migdały. Wszystko z dodatkiem małej ilości wody blendujemy. Stopniowo dodajemy więcej wody, w sumie 2,5szklanki. Gotowe przelewamy przez gazę albo gęste sito.

W lodówce można przechowywać do 3 dni.