pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Młode ziemniaczki chrzanowo-koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe ziemniaczki do obiadu z szybkowara

Młode ziemniaczki chrzanowo-koperkowe

Składniki:

Młode ziemniaczki chrzanowo-koperkowe

 

  • 8 sztuk ziemniaki młode,
  • 1 liść chrzanu,
  • 1 cały koper świeży,
  • 4 szczypty koperek siekany

 

 

 

Sposób przygotowania:

Młode ziemniaczki chrzanowo-koperkowe
Ziemniaczki dokładnie myjemy i garujemy w 150ml osolonej wody wraz z liściem chrzanu oraz koprem w 119°C przez 7 minut. Następnie wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy przez 10 minut. Upieczone posypujemy świeżym koperkiem i gotowe. Smacznego.

Tagi:

ziemniaki