Sposób przygotowania:
Moja sałatka z jajkiem i szyneczką
Na początku jajka ugotować na twardo.Ostudzić.
Następnie obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
Szynkę, pora i ogórki kiszone także pokroić w kostkę. Następnie odcisnąć z zalewy selera i pokroić na mniejsze części. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać.
Do smaku doprawić solą i pieprzem. Składniki na sałatkę połączyć z majonezem. Gotową przełożyć do dwóch miseczek.
Miseczki przechowywać w lodówce.
Sałatka bowiem najlepiej smakuje na zimna.Można ją jeść samą,ale świetnie smakuje też z pieczywem.Smacznego.
Następnie obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
Szynkę, pora i ogórki kiszone także pokroić w kostkę. Następnie odcisnąć z zalewy selera i pokroić na mniejsze części. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać.
Do smaku doprawić solą i pieprzem. Składniki na sałatkę połączyć z majonezem. Gotową przełożyć do dwóch miseczek.
Miseczki przechowywać w lodówce.
Sałatka bowiem najlepiej smakuje na zimna.Można ją jeść samą,ale świetnie smakuje też z pieczywem.Smacznego.