Sposób przygotowania:
Mrożona kawa black-red-white z syropem
W zimnej wodzie rozpuścić kawę rozpuszczalną i dosłodzić cukrem trzcinowym do smaku.Do szklanki najpierw wlać syrop czekoladowy następnie zimną kawę i dodać kawowe kostki lodu oraz lody śmietankowe.Na lody wyłożyć czerwoną bitą śmietanę.Na czerwoną za pomocą szprycy wyłożyć białą.Na końcu oprószyć przyprawą do kawy. Bita śmietana-zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i podzielić na dwie części.Do jednej części dodać czerwony barwnik a drugą pozostawić białą. Kawowe kostki lodu-w szklance zimnej wodzie rozpuścić 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ,wlać do woreczków na lód i zamrozić.Jeżeli pijemy słodzoną kawę przed zamrożeniem posłodzić.
marietta
kanapie z tego sklepu!5.
alaaa
właśnie z tym sklepem mi się ta kawa skojarzyła jak ją zrobiłam,stąd ta nazwa