alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Mrożona kawa black-red-white z syropem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Z kawą nie musi być nudno,tym razem na kolorowo.

Mrożona kawa black-red-white z syropem

Składniki:

Mrożona kawa black-red-white z syropem

 

  • zimna woda 150 ml
  • kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
  • syrop czekoladowy Monin 2 łyżeczki
  • lody śmietankowe 2 gałki
  • kremówka 200 ml
  • cukier puder 1 łyżka
  • kostki lodu kawowe 3 szt
  • barwnik spożywczy czerwony
  • przyprawa do kawy
  • cukier trzcinowy do smaku

Sposób przygotowania:

Mrożona kawa black-red-white z syropem
W zimnej wodzie rozpuścić kawę rozpuszczalną i dosłodzić cukrem trzcinowym do smaku.Do szklanki najpierw wlać syrop czekoladowy następnie zimną kawę i  dodać kawowe kostki lodu oraz lody śmietankowe.Na lody wyłożyć czerwoną bitą śmietanę.Na czerwoną  za pomocą szprycy wyłożyć  białą.Na końcu oprószyć przyprawą do kawy. Bita śmietana-zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i podzielić na dwie części.Do jednej części dodać czerwony barwnik  a drugą pozostawić białą. Kawowe kostki lodu-w szklance zimnej wodzie rozpuścić 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ,wlać do woreczków na lód i zamrozić.Jeżeli pijemy słodzoną kawę przed zamrożeniem posłodzić.