Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Mrożone jagody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

idealny deser na upalne dni

Mrożone jagody

Składniki:

Mrożone jagody

 

  • 230 g malin
  • 230 g truskawek, pokrojonych w ćwiartki
  • 230 g jagód
  • 230 g jeżyn
  • 2 szklanki białego wina
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • świeża mięta

Sposób przygotowania:

Mrożone jagody
Owoce umieścić w dużej misce. Polać winem. Dobrze wymieszać. Macerować co najmniej 4 godziny im dłużej tym lepiej.
Odcedzić. Owoce wyłożyć pojedynczą warstwą na blachę do pieczenia i zamrozić. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Mrozić, aż do momentu podania. Owoce ułożyć w zmrożonych kieliszkach lub kubeczkach posypać cukrem pudrem i udekorować świeżą miętą.

Tagi:

jagody owoce