Sposób przygotowania:
Mrożony szampan z ocukrzonymi owocami.
Butelkę szampana wstawić do kubełka z lodem na 30 min.-1 godzi-
-ny,a jak się dobrze schłodzi otworzyć i rozlać do kieliszków na 5-6
osób.Owoce umyć w bieżącej wodzie,obrać i pokroić na plasterki
i obtoczyć w cukrze białym lub trzcinowym.Te mniejsze owoce jak truskawki czy wisienki wrzucić po ocukrzeniu do szampana a plasterkami kiwi i karamboli również ocukrzonymi ozdabiać brzegi
kieliszków,nacinając przedtem każdy plasterek do połowy owocu.
Podawać od razu i na wieczór walentynkowy.
-ny,a jak się dobrze schłodzi otworzyć i rozlać do kieliszków na 5-6
osób.Owoce umyć w bieżącej wodzie,obrać i pokroić na plasterki
i obtoczyć w cukrze białym lub trzcinowym.Te mniejsze owoce jak truskawki czy wisienki wrzucić po ocukrzeniu do szampana a plasterkami kiwi i karamboli również ocukrzonymi ozdabiać brzegi
kieliszków,nacinając przedtem każdy plasterek do połowy owocu.
Podawać od razu i na wieczór walentynkowy.