cris

cris

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 354]

Muffinki kokosowe z czereśniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muffinki smakują zawsze,ale najbardziej z sezonowymi owocami.

Muffinki  kokosowe z czereśniami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Muffinki kokosowe z czereśniami

 

  • / 10 -12 szt /
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mąki kokosowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 80g cukru
  • 2 jajka
  • 20-24 szt czereśni

Sposób przygotowania:

Muffinki kokosowe z czereśniami

-Blaszkę muffinkową wyłożyć papierowymi foremkami.


-Jeśli nie korzystamy z foremek papierowych otwory na babeczki należy dobrze nasmarować masłem.


-W misce wymieszać składniki sypkie.




-Jajka, olej i jogurt wymieszać w drugiej misce.




-Płynną  mieszankę  wlać do miski z sypkimi składnikami  i wymieszać łyżką do połączenia się składników.




-Gotową masę przełożyć do papierowych foremek /3-4 wysokości/




-Piec  ok.20-25  minut w temp. 180 st. C.


-Wystudzić na kratce kuchennej.


Muffinki  kokosowe z czereśniami
Przygotować ciasto nałozyć do foremek a do każdej babki wsadzić czereśnie.
Muffinki  kokosowe z czereśniami
Upieczone babeczki wystudzić na kratce kuchennej.