Sposób przygotowania:
Murzynek z bakaliami i kokosemWykonanie
Zaczynamy od przygotowania płynnych składników. Do garnka wkładamy masło,wodę cukier i rozpuszczamy. Kiedy nam się zagotuje dodajemy błonnik( kakao) i spirytus, mieszamy, a następnie studzimy.
Po ostudzeniu masy dodajemy żółtka i mieszamy, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy ubitą piane z białek. Masa gotowa.
Bakalie obsypujemy mąką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i i przelewamy większą połowę masy i nasze bakalie. Ubitą piane z kokosem kadzimy na ciasto i wykładamy pozostałą część ciasta, która została.
Pieczemy w 170 stopniach koło godziny. Ciasto wyszło pyszne.
Kokos:
Ubiłam białka z ksylitolem, dodałam kokos i połączyłam składniki.
SylaUla
lalunia