-Kassia-xD

-Kassia-xD

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Mus jeżynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i łatwy w wykonaniu.

Mus jeżynowy

Składniki:

Mus jeżynowy

 

  • 2-3 szkl. jeżyn
  • 3-4 szkl. cukru pudru
  • 3 białka

 

Sposób przygotowania:

Mus jeżynowy
2-3 szklanki owoców przebrać (szczególnie dzikie jeżyny lubią mieć robaczki), umyć i odsączyć, zostawiając na sicie. Z 2-3 białek ubić bardzo sztywną pianę, jeszcze ją usztywnić, dodając do smaku cukru pudru, a potem dodać jeżyny i dalej ubijać trzepaczką, aż deser nabierze pięknej, fiolotowej barwy. Od razu podawać. Jest to najprostrzy i najsmaczniejszy mus. Smacznego