2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Mus kawowy milutkiej

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Na popołudniową labę we dwoje idealne......

Mus kawowy milutkiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus kawowy milutkiej

 

  • Na dwie porcje:
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 100g mrożonych truskawek
  • 100g serka waniliowego typu Danio
  • bita śmietana do dekoracji
  • 2 łyżeczki sosu do deserów Victoria"s rum z czekoladą

Sposób przygotowania:

Mus kawowy milutkiej
Kawę zalać 3/4 szklanki gorącej wody ,przelej do rondelka dodaj połamaną czekoladę gorzką i delikatnie podgrzewaj na wolniutkim ogniu aż czekolada się rozpuści ,następnie dodaj żelatynę oraz dwie łyżki cukru pudru i mieszaj tak długo aż masa będzie jednolita i bez grudek,następnie rozlej do wysokich szklanek i wstaw do lodówki na 30 min aby masa stężała.



Truskawki rozmroź dodać serek oraz resztę cukru pudru i zmiksuj ale tak aby zostały maleńkie kawałeczki owocu,podziel masę na dwie części i wylej na stężałą kawę .Udekoruj bitą śmietaną oraz polej po łyżeczce sosu czekoladowo rumowego.
Mus kawowy milutkiej
kawę zalej gorącą wodą czekoladę połam na kawałki
Mus kawowy milutkiej
przelej napar do rondelka dodaj czekolade i puder
Mus kawowy milutkiej
po dodaniu żelatyny i wymieszaniu rozlać do szklanek
Mus kawowy milutkiej
na koniec wlać zmiksowane truskawki z serkiem i ozdobić bitą śmietaną