Sposób przygotowania:
Mus pomarańczowy pod słodką chmurką
Wycisnąć sok z pomarańczy, dodać cukier i gotować aż powstanie gęsty syrop. Ubić białko na sztywną panę i dodawać pomału jeszcze gorący syrop do ubitej piany ......energicznie mieszając. Tak przygotowany mus włożyć do zamrażalnika na przynajmniej 1 godzine. Rozgrzać olej i usmażyć na nim makaron ryżowy, chiński. Wystarczy pare sekund a nitki stają się puszyste i chrupiące. Wyłożyc usmażony makaron na ręcznik papierowy i posypać cukrem pudrem. Na dno salaterki ułożyc kawałki pokrojonej pomarańczy, nałożyć zamrożony mus pomarńczowy a góre przyozdobić usmażonym, chrupiącym i słodkim makaronem ryżowym.
msewka
Sarenka
glam89
alutka
marietta
klick
jaNina
IkaJ