Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Mus poziomkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mus poziomkowy - idealny deser na gorące dni

Mus poziomkowy.

Składniki:

Mus poziomkowy.

 

Sposób przygotowania:

Mus poziomkowy.
Poziomki obieramy z szypułek, płuczemy i osuszamy. Odkładamy 10 dkg poziomek. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl ciepłej wody, studzimy. Pozostałe 25 dkg poziomek miksujemy razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt i nadal miksujemy. Wlewamy żelatynę i miksujemy. Mus przelewamy do pucharków, wierzch posypujemy resztą poziomek. Deser wkładamy do lodówki do stężenia. Podajemy na zimno.