zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Mus truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczny i orzeźwiający mus truskawkowy

Mus truskawkowy

Składniki:

Mus truskawkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy
Odłożyć kilka dorodnych truskawek do dekoracji! Reszte przetrzeć przez sito lub zmiksować. Żelatynę zalać wodą, a gdy napęcznieje - podgrzać aby się rozpuściła. Ochłodzone białka ubić na pianę, dodać pod koniec cukier puder. Żelatynę wymieszać z przetartymi truskawkami, a następnie z ubitą pianą !! od razu rozłożyć do szklanych pucharków !! do wystudzenia. Przed podaniem udekorować listkiem mięty lub plasterkiem cytryny.