kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Mus truskawkowy.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Rozpływa się w ustaach ;) !

Mus truskawkowy.

Składniki:

Mus truskawkowy.

 

  • 500ml śmietanki 36%
  • 30 dkg truskawek
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 6 łyżek cukru (można więcej jeśli ktoś lubi słodsze)

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy.
Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać 3 łyżki cukru. Truskawki zmiksować z pozostałym cukrem i dodać do śmietany delikatnie mieszając. Do masy śmietanowo - truskawkowej dodać żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szklanki gorącej wody i wystudzoną). Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smaczneegoo !!