marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus truskawkowy szampański.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Truskawki zmiksować blenderem,dodając szampana i cukier puder przełożyć do salaterki.Przed podaniem dekorować bitą śmietaną.Podać na deser.

Mus truskawkowy szampański.

Składniki:

Mus truskawkowy szampański.

 

  • 40 deko truskawek mrożonych,
  • 20 ml.szampana"Dorato",
  • cukier puder,
  • bita śmietana w sprayu lub krem-fix.

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy szampański.
Truskawki mrożone rozmiksować blenderem,dodając szampana,
który trzeba odmierzyć miarką oraz cukier puder z dwie łyżki.Ubić
śmietanę,dodając fix do kremówki na sztywno lub posłużyć się
sprayem.Mus przełożyć do miseczek salaterkowych i dekorować
bitą śmietaną.Dobre na desery lub podwieczorki.