lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Mus z białej czekolady

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mus z białej czekolady i bakaliami

Mus z białej czekolady

Składniki:

Mus z białej czekolady

 

  • 20 dag białej czekolady
  • 2 jaja
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%
  • garść bakalii
  • kieliszek koniaku

Sposób przygotowania:

Mus z białej czekolady
Bakalie namocz w koniaku i odstaw na chwilę.Żółtka ubij z łyżką cukru na gładką masę.Czekoladę dokładnie rozpuść w kąpieli wodnej,do białej czekolady dodaj ubite żółtka.Białka ubij z resztą cukru,dodaj je do masy.Na sam koniec do musu dodaj bakalie z koniakiem.Całość delikatnie wymieszaj,rozlej do pucharków i schłódź na chwilę w lodówce.