Sposób przygotowania:
Mus z dyni i brzoskwiń
Dynię kroimy na kawałki, podlewamy odrobiną wody i dusimy tak długo, aż zacznie się rozpadać. Rozpuszczamy galaretki- jedną w szklance gorącej wody drugą normalnie w 1/2 l wrzątku Dodajemy wypestkowane i pokrojone na kawałki brzoskwinie i sok z cytryny- gotujemy jeszcze 5 minut. Miksujemy na gładki masę. Dynia i brzoskwinia nie były obierane i dlatego całość przecieramy przez sito. Dodajemy tą galaretkę którą rozpuściliśmy w szklance wody. Dokładnie mieszamy i rozlewamy do pucharków. Drugą galaretkę wylewamy na talerz. Wkładamy do lodówki na min 3-4 godziny, aż galaretka stężeje. Galaretkę na talerzu kroimy w kosteczkę wysypujemy na mus- całość pokrywamy bitą śmietaną i posypujemy płatkami kukurydzianymi (niekoniecznie)