oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Mus z kaszy manny z cytryną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać przybrany plasterkami cytryny .

Mus z kaszy manny z cytryną

Składniki:

Mus z kaszy manny z cytryną

 

Sposób przygotowania:

Mus z kaszy manny z cytryną
kaszę wymieszać z częścią zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować. Na gotujące się mleko mieszając wlać kaszę, posolić, dodać część cukru, ugotować. Cytrynę dokładnie umyć, otrzeć z niej żółtą skórkę, przekroić na pół, wycisnąć sok. Ugotowaną, gorącą kaszę przełożyć do miski, dodać otartą skórkę i sok z cytryny oraz pozostały cukier, wszystkie składniki ubić na puszystą masę lub zmiksować. Mus przełożyć do salaterki i ochłodzić.