ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Musli w galaretce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny podwieczorek dla tych,którzy nie lubią bardzo słodkich ciast czy deserów.

Musli w galaretce

Składniki:

Musli w galaretce

 

  • 2 tabliczki czekolady białej
  • 5 dag margaryny
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • szkl. musli (ulubiony smak)
  • paczka herbatników]
  • 3 czubate łyżki cukru
  • op. dowolnej galaret

Sposób przygotowania:

Musli w galaretce
Płatki migdałowe i herbatniki dokładnie pokrusz.Wymieszaj z musli.
Margarynę stop w rondelku,dodaj cukier i połamane na małe kawałki czekolady, rozpuść.Wsyp musli z dodatkami,dokładnie wymieszaj.Masą napełnij pucharki.
Galaretkę rozpuść w pół litra gorącej wody,przestudź.Zalej musli.Odstaw,by galaretka całkiem stężała.

Tagi:

czekolada