motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Muszelki nadziewane indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Muszelki nadziewane indykiem w przyprawie gyrosa

Muszelki nadziewane indykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muszelki nadziewane indykiem

 

  • 1/2 kg fileta z indyka
  • przyprawa do gyrosa
  • 3 łyżki oliwy
  • olej do smażenia
  • 20 dkg makaronu muszelki
  • sól

Sposób przygotowania:

Muszelki nadziewane indykiem
Umyte mięso skrapiamy oliwą, oprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie w/g przepisu. Odcedzamy i polewamy zimną wodą. Mięso pieczemy na oleju z każdej strony, chłodzimy. Zimne mięso mielimy. Z mielone mięso można ewentualnie doprawić do smaku. Przygotowanym mięsem napełniamy muszelki.
Muszelki nadziewane indykiem
Mięso skrapiamy oliwą , przyprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju
Muszelki nadziewane indykiem
Makaron gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu
Muszelki nadziewane indykiem
Upieczone mięso chłodzimy i mielimy maszynką