Sposób przygotowania:
Nadziewane jajeczka.
Jajka ugotować, przestudzić i obrać z łupin. Za pomocą specjalnego nożyka w kształcie litery V przeciąć jajka na pół. Jeśli ktoś nie ma takiego nożyka może przeciąć je zwykłym nożem, wtedy nie będą rombkowane. Do miseczki wrzucić wszystkie żółtka, które należy wyjąć z jajek i rozgnieść je widelcem. Do żółtek dodać posiekany szczypiorek i kiełki oraz majonez. Dodać sól i pieprz i wszystko wymieszać. Gotowym farszem napełniać wgłębienia jajek i układać na talerzu.
kołczu
zewa
dziękuję :)
monikaT83
zewa
Ten nożyk miałam w zestawie jak kupowałam gilotynkę do krojenia jajek. Ale mam też kupiony osobno. Praktycznie można je kupić w każdym markecie.
gusia1000
zewa
Tak, proste i smaczne a talerz też mi się podoba, dlatego go kupiłam.
gosia56
zewa
dziękuję Gosiu :)