zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Nadziewane jajeczka.

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

na śniadanie w sam raz ....

Nadziewane jajeczka. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Nadziewane jajeczka.

 

  • 6 jajek kurzych
  • 1/3 szk posiekanego szczypiorku
  • 1/2 szk kiełków rzodkiewki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Nadziewane jajeczka.
Jajka ugotować, przestudzić i obrać z łupin. Za pomocą specjalnego nożyka w kształcie litery V przeciąć jajka na pół. Jeśli ktoś nie ma takiego nożyka może przeciąć je zwykłym nożem, wtedy nie będą rombkowane. Do miseczki wrzucić wszystkie żółtka, które należy wyjąć z jajek i rozgnieść je widelcem. Do żółtek dodać posiekany szczypiorek i kiełki oraz majonez. Dodać sól i pieprz i wszystko wymieszać. Gotowym farszem napełniać wgłębienia jajek i układać na talerzu.
Nadziewane jajeczka.
przygotować nadzienie i połówki jajek ...
Nadziewane jajeczka.
przygotowanym nadzieniem napełniać jajka...

Tagi:

jajko jajka