Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Takie jajka możemy przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Robi się je bardzo szybko. Smakują ze świeżym pieczywem.

Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym

Składniki:

Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym

Składniki:

  • 6 jajek
  • pół puszki zielonego groszku
  • 2 rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • chrzan tarty
  • pieprz mielony według uznania

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym
1. Jajka gotujmy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy je na pół.

2. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach.

3. Majonez mieszamy z chrzanem, groszkiem i rzodkiewką, oprószamy pieprzem i mieszamy.

4. Na dużym talerzu układamy jajka i polewamy je sosem. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.