Sposób przygotowania:
Jajka w sosie groszkowo-rzodkiewkowym
1. Jajka gotujmy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy je na pół.
2. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
3. Majonez mieszamy z chrzanem, groszkiem i rzodkiewką, oprószamy pieprzem i mieszamy.
4. Na dużym talerzu układamy jajka i polewamy je sosem. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.
2. Groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Rzodkiewki myjemy i dokładnie osuszamy, następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach.
3. Majonez mieszamy z chrzanem, groszkiem i rzodkiewką, oprószamy pieprzem i mieszamy.
4. Na dużym talerzu układamy jajka i polewamy je sosem. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.