Nadziewane nicponie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na przystawkę, na szybki lunch, świetnie wyglądają i każdy chce je zjeść!

Nadziewane nicponie

Składniki:

Nadziewane nicponie

 

  • dwie i pół papryki
  • pół szklanki gotowego kuskusu
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • pół małego ogórka
  • łyżka natki pietruszki, posiekanej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane nicponie
Papryki myjemy, wycinamy tak, aby powstał koszyczek. Pieczemy w piekarniku około 20 min. Pomidorki, pół strąka papryki i ogórka myjemy, kroimy w kostkę. Gotowy już kuskus wsypujemy do miski, dodajemy warzywa, łyżkę posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, mieszamy. Nakładamy gotową masę do upieczonej papryki i podajemy!

Tagi:

kuskus