Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Naleśniki czekoladowo-orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zmiksować ze sobą dokładnie składniki ciasta naleśnikowego: mąkę, mleko, wodę, cukier, proszek.

Naleśniki czekoladowo-orzechowe

Składniki:

Naleśniki czekoladowo-orzechowe

 

  • szklanka mleka
  • szklanka wody
  • 2 i 1/2 szklanki maki
  • 3 jajka
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka cukru
  • łyżka kakao
  • olej
  • Nadzienie:
  • 300g orzechów włoskich
  • szklanka mleka
  • cukier wanilinowy
  • 3 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki czekoladowo-orzechowe
Zmiksować ze sobą dokładnie składniki ciasta naleśnikowego: mąkę, mleko, wodę, cukier, proszek. Dodać kakao. Smażyć na oleju na dobrze rozgrzanej patelni cienkie naleśniki. Przyrządzić nadzienie: przy pomocy blendera zmiksować orzechy, połączyć z mlekiem i cukrem, wymieszać na jednolitą masę. Smarować naleśniki i składać wedle uznania.

Tagi:

jajko jajka mak