Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Naleśniki orzechowobananowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne naleśniki sycące i smaczne

Naleśniki orzechowobananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki orzechowobananowe

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki orzechowobananowe
W pierwszej misce miksujemy jajka z mlekiem i mąką. W drugiej blenderujemy banany z orzechami i łyżką mleka. Łączymy zawartość obu misek i mieszamy dokładnie całość. Następnie garść rodzynków zalewamy wrzątkiem na 10 minut, odsączamy je z wody i dodajemy do masy naleśnikowej. Mieszamy ciasto łyżką. Smażymy naleśniki z obu stron. Przy nalewaniu na rozgrzaną patelnię pamiętamy, że rodzynki są na spodzie :) Podajemy jeszcze ciepłe!
Naleśniki orzechowobananowe
Etap 1- miksujemy jajka mąkę oraz mleko
Naleśniki orzechowobananowe
Etap 2- blenderujemy masę bananowo orzechową
Naleśniki orzechowobananowe
Etap 3- masę bananową dodajemy do naleśnikowej
Naleśniki orzechowobananowe
Etap 4- smażymy masę naleśnikową z obu stron