Sposób przygotowania:
Naleśniki z kremem czekoladowym Nutela
Ciasto:
Do mleka dodać mąkę, szczyptę soli, jajka oraz wodę gazowaną. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Ciasto odstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.
Rozgrzać patelnie z niewielką ilością oleju i smażyć porcjami naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarować nutelle. Naleśniki zwijać w rulony i podawać z kakao.
Do mleka dodać mąkę, szczyptę soli, jajka oraz wodę gazowaną. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Ciasto odstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.
Rozgrzać patelnie z niewielką ilością oleju i smażyć porcjami naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarować nutelle. Naleśniki zwijać w rulony i podawać z kakao.
gusia1000
ewaeu