Sposób przygotowania:
Naleśniki z nutellą
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i 3 łyżkami alkoholu.Rozłożyć do dwóch filiżanek i włożyć do zamrażarki na 20 min.
Każdy naleśnik posmarować łyżeczką nutelli,złożyć w trójkąty.Ułożyć w naczyniu do zapiekania tak aby jeden nachodził na drugi.
Masło roztopić na patelni,dolać 50 ml Frangelico,wymieszać i gotować 5 min.Tak przygotowanym masełkiem polać naleśniki i wstawić je do nagrzanego piekarnika.Zapiekać 20 min.Po wyjęciu obsypać orzechami włoskimi.
Podawać ze schłodzoną śmietanką.
Każdy naleśnik posmarować łyżeczką nutelli,złożyć w trójkąty.Ułożyć w naczyniu do zapiekania tak aby jeden nachodził na drugi.
Masło roztopić na patelni,dolać 50 ml Frangelico,wymieszać i gotować 5 min.Tak przygotowanym masełkiem polać naleśniki i wstawić je do nagrzanego piekarnika.Zapiekać 20 min.Po wyjęciu obsypać orzechami włoskimi.
Podawać ze schłodzoną śmietanką.
luna
msewka
Chupnięta