Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Zagotować wodę i lekko posolić - wsypać ryż i gotować do miękkości, ale powinien pozostać dość jędrny. W czasie gotowania ryżu posiekac cebulę i lekko zrumienić na łyżce oleju.
Do cebuli dołożyć koncentrat pomidorowy i przesmażyć do połączenia i lekkiej zmiany koloru. Ryż odlać i odsączyć nadmiar wody - dodać do cebuli z pastą pomidorową. Na końcu dodać tuńczyka razem z częścią oleju z puszki.
Doprawić sałatkę dużą ilością pieprzu i czosnku. Sprawnie napełnić słoik i ugnieść, aby wypchnąć powietrze. Szczelnie zakręcić i pozostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Podawać z ulubionym pieczywem z masłem.
Do cebuli dołożyć koncentrat pomidorowy i przesmażyć do połączenia i lekkiej zmiany koloru. Ryż odlać i odsączyć nadmiar wody - dodać do cebuli z pastą pomidorową. Na końcu dodać tuńczyka razem z częścią oleju z puszki.
Doprawić sałatkę dużą ilością pieprzu i czosnku. Sprawnie napełnić słoik i ugnieść, aby wypchnąć powietrze. Szczelnie zakręcić i pozostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Podawać z ulubionym pieczywem z masłem.