Sposób przygotowania:
Naleśniki zapiekane z serem
Z mąki , jajek, soli, mleka, wody i oliwy przygotuj ciasto i odstaw na około 20 minut. W tym czasie przygotuj farsz. Rodzynki ( w tym przypadku duże jumbo ) zalej gorącą wodą i po chwili osącz. Do miski przełóż twarożek, dodaj żółtko, cukier i dwie łyżki śmietany. Wymieszaj. Odłóż kilka rodzynek i resztę wrzuć do farszu i wymieszaj. Usmaż naleśniki. Na każdy naleśnik nakładaj porcje nadzienia, zawiń w rulony i ułóż w formie do zapiekania lub żaroodpornego naczynia. Po naleśnikach rozprowadź pozostałą rozmieszaną śmietaną. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekaj 20 minut. Po wyjęciu posyp odłożonymi rodzynkami.
iwona3004
Sarenka