Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Nalewka cytrynowo-miodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Delikatna naleweczka idealna na zimowe wieczory

Nalewka cytrynowo-miodowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nalewka cytrynowo-miodowa

 

 

Sposób przygotowania:

Nalewka cytrynowo-miodowa
Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem. Cieniutko obrać żółtą skórkę, uważając by nie było białej. Do słoika wlać 1 szklankę wódki. Wsypać do wódki wszystkie skórki, zakręcić i odstawić na tydzień. Po tym czasie 1 szklankę wody zagotować. Przestudzić. W ciepłej rozpuścić miód.Wódkę odcedzić od skórek. Wlać do czystego słoika. Dolać wodę z miodem. Zakręcić i odstawić na kilka dni w ciemne chłodne miejsce. Po tym czasie przelać do butelki. Delikatna nalewka cytrynowa z miodem jest gotowa do picia
Nalewka cytrynowo-miodowa
Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem. Cieniutko obrać żółtą skórkę, uważając by nie było białej. Do słoika wlać 1 szklankę wódki.
Nalewka cytrynowo-miodowa
Wsypać do wódki wszystkie skórki, zakręcić i odstawić na tydzień.
Nalewka cytrynowo-miodowa
Po tym czasie 1 szklankę wody zagotować. Przestudzić. W ciepłej rozpuścić miód.
Nalewka cytrynowo-miodowa
Wódkę odcedzić od skórek. Wlać do czystego słoika. Dolać wodę z miodem. Zakręcić i odstawić na kilka dni w ciemne chłodne miejsce. Po tym czasie przelać do butelki.