Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Nalewka z czerwonej porzeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis z książki M. Caprari wypróbowany i polecam!

Nalewka z czerwonej porzeczki

Składniki:

Nalewka z czerwonej porzeczki

 

  • 1 l soku z czerwonych porzeczek
  • 1 l spirytusu
  • ½ l wody źródlanej
  • 50 dag cukru
  • Cukier waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Nalewka z czerwonej porzeczki
Dojrzałe porzeczki przebrać, rozgnieść i zostawić w ciepłym miejscu na noc. Następnego dnia wycisnąć sok. Cukier rozpuścić w wodzie. Syrop wymieszać z sokiem i spirytusem. Przelac do sloja i odstawić na 2-3 miesiące. Po tym czasie zlac płyn znad osadu, a osad przefiltrowac i dodac do nalewki. Rozlac do butelek.