Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Napój arbuzowy z imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Orzeźwiający, o ciekawym smaku, pyszny napój z arbuza z dodatkiem lodów, borówek amerykańskich i świeżego imbiru.

Napój arbuzowy z imbirem

Składniki:

Napój arbuzowy z imbirem

 

  • 20 dkg arbuza
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 50 g borówek amerykańskich
  • 50 ml lodów waniliowych
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru

Sposób przygotowania:

Napój arbuzowy z imbirem
Z arbuza usunąć skórę i pestki. Miąższ arbuza pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do wysokiego naczynia. Borówki oczyścić, umyć, dodać do arbuza. Imbir obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do owoców. Dodać też do nich lody i cukier, wlać sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować blenderem. Gotowy napój schłodzić w lodówce, a następnie przelać do szklaneczek i podawać.

Tagi:

lody