Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Napój z soku z kwaszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Napój z kapusty i marchewki jest zdrowy i smaczny

Napój z soku z kwaszonej kapusty

Składniki:

Napój z soku z kwaszonej kapusty

 

  • 3 szklanki soku z kwaszonej kapusty,
  • 1 kg marchewki
  • 3 łyżki koperku posiekanego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Napój z soku z kwaszonej kapusty
Obraną marchewkę włożyć do sokowirówki lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć sok. Następnie wymieszać z sokiem z kapusty, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypać koperek. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki, podawać schłodzone.

Tagi:

kapusta