novita26

novita26

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

napoleonka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

łączymy wszystkie składniki z wyjątkiem krakersów. krakersy układamy na blaszce i kładziemy mase

napoleonka

Składniki:

napoleonka

 

  • 5szklanek mleka
  • 1szt budyniu waniliowego
  • 4szt żółtek
  • 1szklanka cukru
  • 1szklanka mąki
  • 1kostka margaryny
  • 2op krakersów

 

Sposób przygotowania:

napoleonka
4 szklanki mleka gotujemy z cukrem oraz kostką margaryny.
Pozostałą szklankę mleka wymieszaj z budyniem, mąką i żółtkami.
Tak przygotowany budyń wlej do gotującego się mleka.
Całość gotujemy aż masa zgęstnieje.
Blaszkę posmaruj masłem i ułóż na niej połowę krakersów.
Przykryj gorącym kremem i następnie na kremie rozłóż resztę krakersów.
Ostaw do ostygnięcia. SMACZNEGO