waldemar

waldemar

Kuchcik
[Przepisów: 5]

Natka pietruszki zielona - mrożona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Natkę zielonej pietruszki płuczę w wodzie , następnie odrywam cienkie listeczki od łodyżek pietruszki .......

Natka pietruszki zielona - mrożona

Składniki:

Natka pietruszki zielona - mrożona

 

  • Zielona natka pietruszki w pęczku w/g uznania

Sposób przygotowania:

Natka pietruszki zielona - mrożona
Aby mieć zawsze świeżą natkę pietruszki to ją mrożę . Płuczę pęczki pietruszki w wodzie , odrywam listki i wkładam do jednorazowej reklamówki zawiązuję i umieszczam w zamrażalce. Następnego dnia wyjmuję reklamówkę z zamrożoną natką i ją zgniatam aby pokruszyć listeczki na drobno i ponownie wkładam do mrożenia .Następnego dnia z reklamówki przesypuję ją do szklannego słoika z zakręką i lekko uciskam , szczelnie zakręcam i wkładam do zamrażarki , korzystam kiedy potrzebuję.Robię to od lat i świetnie smakuje .Życzę smacznego.