Sposób przygotowania:
Smalec z jabłkiem
Dobrej jakości świeża słonina powinna być do smalcu (kupuję na rynku od rzeźnika) bez skóry. Słoninę bardzo ostrym nożem cieniutko kroję w kosteczkę (prawie siekam) na desce. Słoninę wsypuję do urządzenia na programie smażenie na 160C na 20 minut. Gdy zaczyna się rumienić zmieniam na tym programie na 120C na 20 minut.
Wsypuję drobno pokrojoną w kostkę cebulę, jabłko, ząbki czosnku, sól, paprykę ostrą i wytapiam do końca programu, otwieram urządzenie i wsypuję majeranek (majeranek nie lubi większego smażenia bo robi się gorzki), mieszam i zostawiam do wystudzenia.
Potem przelać do miski i do lodówki, nam smakuje z kiszonym ogórkiem na pieczywie pszennym i razowym.
Wsypuję drobno pokrojoną w kostkę cebulę, jabłko, ząbki czosnku, sól, paprykę ostrą i wytapiam do końca programu, otwieram urządzenie i wsypuję majeranek (majeranek nie lubi większego smażenia bo robi się gorzki), mieszam i zostawiam do wystudzenia.
Potem przelać do miski i do lodówki, nam smakuje z kiszonym ogórkiem na pieczywie pszennym i razowym.