Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka obiadowa do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta surówka obiadowa z dodatkiem brokuł, papryki i ogórka to idealna propozycja, by wzbogacić smak i wartość odżywczą Twojego obiadu. Doskonale sprawdzi się jako zdrowy i kolorowy dodatek do różnorodnych dań mięsnych, dodając świeżości i lekkości.

Surówka obiadowa do mięsa

Składniki:

Surówka obiadowa do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa do mięsa

I

1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy na cztery części, a ogórki na trzy części.

2. Warzywa przekładamy do naczynia blendera i blendujemy, aż uzyskamy gładką masę.

3. Do zblendowanych warzyw dodajemy jogurt, sól i pieprz do smaku, mieszamy dokładnie łyżką.

4. Surówka jest gotowa do podania.

5. Smacznego!

Gotowa surówka będzie idealna jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielna przekąska.