iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pasta jajeczna z awokado i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kolejna propozycja na smaczną pastę śniadaniową. Wspaniale nadaje się na kanapki do szkoły, pracy czy na wycieczkę. Możemy ją podać z krakersami, sucharami czy z chipsami. zdrowo, kolorowo i szybko.

Pasta jajeczna z awokado i papryką

Składniki:

Pasta jajeczna z awokado i papryką

 

  • 20 dag twarogu

 

 

 

  • 1 łyżka majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z awokado i papryką
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy, siekamy.

Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Dobrze mieszamy posiekane jajko z awokado.

Dodajemy twaróg i łyżkę majonezu. Jeszcze raz dobrze mieszamy do połączenia się składników. Paprykę marynowaną kroimy w małą kosteczkę. Dodajemy do pasty.

Jeszcze raz mieszamy, solimy według smaku.