Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Nefryt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prawdziwy nefryt jest zawsze zimny i ta sama zasada odnosi się do koktajli.

Nefryt

Składniki:

Nefryt

 

  • 1/4 miarka midori
  • 1/4 miarki niebieskiego curacao
  • 1/4 miarka soku z limonki
  • 5 kropli angostury
  • schłodzony szampan
  • pokruszone kostki lodu
  • plasterek limonki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Nefryt
Energicznie mieszać midori, curacao, sok z limonki i angosturę, wstrząsając lodem, aż zostaną silnie schłodzone.
Przecedzić do schłodzonego kieliszka do szampana. Uzupełnić szampanem i przybrać plasterkiem limonki.

Tagi:

lody