Sposób przygotowania:
Niebieski deserek
Przygotowałam trzy foremki na babeczki o pojemności 250 ml każda. Jogurt roztrzepałam aby stał się gładki bez grudek. Galaretkę rozpuściłam w 1 szklance wrzątku. Od razu wrzuciłam do niej zamrożone truskawki. I od tej chwili działałam błyskawicznie, ponieważ galaretka momentalnie wystygła i zaczęła tężeć. Do galaretki dodałam jogurt i razem dobrze wymieszałam łyżką. W każdej foremce ułożyłam 5 truskawek i zalałam tężejącą masą. Wyrównałam powierzchnię i odstawiłam do lodówki. Kiedy galaretka całkiem zastygła, każdą foremkę na chwilę zanurzyłam w ciepłej wodzie i wyjęłam galaretowe babeczki na spodeczki. Odstawiłam je na do lodówki. Dobrze schłodzoną kremówkę ubiłam mikserem na sztywno, pod koniec dodałam cukier puder i łyżkę syropu porzeczkowego. Śmietanę przełożyłam do rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki i przyozdobiłam nią spodeczki z deserem. Podałam natychmiast ponieważ śmietana ubita z dodatkiem syropu nie jest zbyt trwała.
edytaha
gosia56
Natala1210
edytaha
iziona
edytaha
Dziękuję :)
Ja kupiłam chyba wszystkie kolory tej firmy i powoli je zużywam. Na swoją kolej czekają jeszcze rubinowa, turkusowa i szafirowa :)
elzbieta8960
edytaha
Elu, najgorsze, że sama siebie kuszę najbardziej. A te złośliwe kalorie siedzą w szafie i nocami zmniejszają mi ubrania... :)))
elzbieta8960
Hahahaha zamknij szafe na klucz przed zlosliwymi kaloriami :):):)
-Natka-
edytaha
Dziękuję Natko :)
marietta
edytaha
Hihi Marietko, to bita śmietana nie beziki, ale podsunęłaś mi pomysł na następny deserek :)
evita0007