pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Niebo w gębie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszny, wszyscy podziwiali ten deser

Niebo w gębie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Niebo w gębie

 

  • 3 serki homogenizowane waniliowe
  • 2 galaretki agrestowe
  • kilka biszkoptów
  • łyżeczka żelatyny
  • 5 łyżek wody

 

Sposób przygotowania:

Niebo w gębie
Robimy galaretkę tak jak podano na opakowaniu. Odstawiamy do zastygnięcia. Na małej brytfannie wykładamy biszkopty maczane w galaretce agrestowej. Układamy jeden obok drugiego. Następnie miksujemy serki homogenizowane. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Wlewamy do serków. Następnie wlewamy do tego także zawartość naczynia z galaretką jednak pozostawiamy trochę do wylania na wierzch sernika. Wkładamy do lodówki (najlepiej do zamrażalki). Gdy już stężeje całkowicie zalewamy pozostałością galaretki agrestowej. Smacznego!
Niebo w gębie
Tak wygląda pocięty na kawałeczki
Niebo w gębie
Tak wygląda z boku

Tagi:

biszkopt